I detta recept använder vi Traeger grillens förmåga att snabbt och enkelt växla mellan hög & låg temperatur. Vi börjar med att bryna köttet på gjutjärns stekplattan & låter det sedan gå klart på gallret när grillen är ställd till lägre värme.

Traeger grillad älgrostbiff

Traeger grillad älgrostbiff

Så här grillar du älgrostbiff på Traeger grillen så att den blir perfekt saftig inuti med en härligt välgrillad yta!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 t 30 minuter
Vila 15 minuter
Total tid 2 t 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt

Utrustning

  • Traeger stekplatta
  • Termometer

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Putsa och salta älgköttet och stoppa det sedan i kylen tills du ska grilla det.
  • Starta din Traeger och ställ in den på 230°C, placera även stekplattan i grillen från start så att den hinner värmas upp riktigt.
  • När grillen nått måltemperatur och stekplattan är varm har du i och smälter smöret tillsammans med rapsolja, vitlöken och dragonen.
  • Stek nu älgköttet tills det fått bra yta (någon minut per sida), sedan tar du ur det ur grillen och har på malen peppar på köttet medan du sänker värmen i grillen till 125°C
  • När temperaturen är nere på 125°C sätter du i Traeger termometern i köttet och stänger locket. Ställ in 54°C som måltemperatur i appen och låter Traegern göra jobbet.
  • När måltemperatur uppnåtts tar du ur köttet och låter det vila minst 15min före du skär upp det och serverar.

Recept information

Detta recept är från grillbloggen Grilltips.se, här hittar du hela receptet på hur du helgrillar älgrostbiff.
Köp grill nu!