I detta recept använder vi Traeger grillens förmåga att snabbt och enkelt växla mellan hög & låg temperatur. Vi börjar med att bryna köttet på gjutjärns stekplattan & låter det sedan gå klart på gallret när grillen är ställd till lägre värme.
Traeger grillad älgrostbiff
Så här grillar du älgrostbiff på Traeger grillen så att den blir perfekt saftig inuti med en härligt välgrillad yta!
Utrustning
- Traeger stekplatta
- Termometer
Ingredienser
- 1 Älgrostbiff
- Salt (gärna ett fint havssalt)
- Svartpeppar (använd en bra peppar så blir det extra gott)
- 3 Vitlöksklyftor
- Färsk dragon (gärna en hel kvist)
- Rapsolja
- Smör
Instruktioner
- Putsa och salta älgköttet och stoppa det sedan i kylen tills du ska grilla det.
- Starta din Traeger och ställ in den på 230°C, placera även stekplattan i grillen från start så att den hinner värmas upp riktigt.
- När grillen nått måltemperatur och stekplattan är varm har du i och smälter smöret tillsammans med rapsolja, vitlöken och dragonen.
- Stek nu älgköttet tills det fått bra yta (någon minut per sida), sedan tar du ur det ur grillen och har på malen peppar på köttet medan du sänker värmen i grillen till 125°C
- När temperaturen är nere på 125°C sätter du i Traeger termometern i köttet och stänger locket. Ställ in 54°C som måltemperatur i appen och låter Traegern göra jobbet.
- När måltemperatur uppnåtts tar du ur köttet och låter det vila minst 15min före du skär upp det och serverar.
Recept information
Detta recept är från grillbloggen Grilltips.se, här hittar du hela receptet på hur du helgrillar älgrostbiff.